Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Welkom bij de balie Veurne

 

Van harte welkom op de website van de Orde van Advocaten van de balie Veurne, de beroepsorganisatie van de advocatuur van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Zij is een van de 13 Ordes van advocaten binnen het Nederlandstalig landsgedeelte, behorend tot de Orde van Vlaamse balies (OVB).

De Orde van advocaten van Veurne verenigt alle advocaten (een 80-tal) die een kantoor hebben binnen het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De balie Veurne is een van de kleinste balies in Vlaanderen.

De balie Veurne hoopt u via deze website wegwijs te maken in uw zoektocht naar een antwoord op uw vragen door u praktische informatie aan te bieden.

De website bestaat uit een publiek luik en een privaat luik. Het publieke luik is toegankelijk voor elke bezoeker. Het private luik is voorbehouden aan de advocaten van de Veurnse balie.

 

Opendeurdag balie Veurne : 909 keer bedankt !

 

De opendeurdag van 02/10/2016 was een massaal succes. Het initiatief van de advocaten van de balie Veurne lokte meer dan 900 geïnteresseerden naar het gerechtsgebouw te Veurne. Een 25-tal advocaten gaven de nodige uitleg over het reilen en zeilen binnen justitie. De bezoekers kregen niet alleen een rondleiding in het gebouw (inclusief cellen en ruimte met de inbeslaggenomen goederen), zij kregen ook schijnprocessen voorgeschoteld. 3 verschillende schijnprocessen werden maar liefst 9 keer opgevoerd ! Hiertoe verleenden de magistraten en de griffiers van de rechtbank, afdeling Veurne, hun enthousiaste medewerking. Iedereen gaf het beste van zichzelf.
Vanwege het opendeurteam een oprechte dankjewel aan alle personen die meegewerkt hebben aan het welslagen van de opendeurdag.
 

Voor enkele sfeerbeelden, klik hier.