Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
Je bent hier:

Publicaties 'Krant van West-Vlaanderen' 2016

Enkele Veurnse advocaten werden bereid gevonden om een een artikel te schrijven over een (actueel) juridsch onderwerp waarin kort de kernpunten aangehaald werden. Mocht u deze bijdragen in de Krant van West-Vlaanderen onder de titel 'Uw advocaat geeft raad' gemist hebben, dan kunt u deze bijdragen hier nog eens nalezen.

 

Opendeurdag balie Veurne : 909 keer bedankt !

De opendeurdag van 02/10/2016 was een massaal succes. Het initiatief van de advocaten van de balie Veurne lokte meer dan 900 ge√Įnteresseerden naar het gerechtsgebouw te Veurne. Een 25-tal advocaten gaven de nodige uitleg over het reilen en zeilen binnen justitie. De bezoekers kregen niet alleen een rondleiding in het gebouw (inclusief cellen en ruimte met de inbeslaggenomen goederen), zij kregen ook schijnprocessen voorgeschoteld. 3 verschillende schijnprocessen werden maar liefst 9 keer opgevoerd ! Hiertoe verleenden de magistraten en de griffiers van de rechtbank, afdeling Veurne, hun enthousiaste medewerking. Iedereen gaf het beste van zichzelf.

Vanwege het opendeurteam een oprechte dankjewel aan alle personen die meegewerkt hebben aan het welslagen van de opendeurdag.

Voor enkele sfeerbeelden, klik hier.

Het lovende artikel uit het Nieuwsblad is hier te vinden.

De opendeurdag was ook een item in het journaal van Focus/WTV:

 

Protest afschaffing zittingplaats arbeidsrechtbank, afdeling Veurne

Op 29/06/2016 protesteerden de Veurnse advocaten tegen de afschaffing van de zittingsplaats te Veurne. Even voordien hadden de advocaten bericht ontvangen van sluiting van de zittingsplaats vanaf september 2016. De toen verschenen perstekst vindt u hier.

De verplaatsing werd kort nadien uitgesteld naar 01/01/2017, volgens de laatste berichten zou dit nu gebeuren in september 2017. 

Het artikel uit Het Laatste Nieuws over deze actie kunt u hier nalezen.

Symbolisch verzamelden de advocaten bij de Ieperbrug te Veurne, Ieper is immers een brug te ver....